Vasárnapi edzés

2013.02.10 16:26

Vasárnap hajnal van, a telefonom jelez. Miért kell nekem hétvégente korábban fölkelnem, mint hétközben? Az emberek nagy része ilyenkor alussza ki magát...Halkan kibújok az ágyból, a srácaimnál bezárom az ajtót, nehogy felébredjenek a készülődésemre. Tejet habosítok a kávéhoz, amíg megiszom, bepakolom a mosógépet. Lassan a testem is felébred, felhúzom a futóruhám. Vajon a hét 7 reggeléből, hányszor bújok ebbe? 4-5-ször biztos.

Megtöltöm a zsákom mézes teával, a zselék már a zsák zsebében lapulnak. Autóba ülök, hogy a megbeszélt helyen találkozzam a futótársaimmal. Az úton még vastagon áll a hó, valami bizsereg... Jó lesz belegázolni.

Fázósan szállunk ki az autóinkból és indulunk a számomra ismeretlen erdei úton. Előre engedem a srácokat, nyugodtabb vagyok, ha az ő nyomaikba lépek.Így sokkal könnyebb. Még nem jár itt előttünk senki, ropog az érintetlen hó a lábunk alatt. Pár szót beszélünk még kezdetben, de aztán csak haladunk szépen liba-sorban. A lejtőkön igyekszem a fiúkkal haladni, nem is félek annyira kiengedni a féket, mint egyedül.Tomi ellát egy-két technikai tanáccsal. Időnként fura recsegések előttem, egyszer Józsi, egyszer Tomi merül a sárba féllábszárig. Rendesek, nem küldenek előre, hősiesen viselik a merüléseket, én pedig kikerülöm a veszélyes részeket. Nem szólunk, csak futunk, de nem is kell. Furcsa erőburokban érzem magam. Egységben az erdővel és egységben a velem futókkal, valahogy érzem, ők is ezt érzik. Mintha összeadódott volna az energiánk, könnyed az egész. Lebegünk az erdőben, rúgjuk a havat, élvezzük az arcunkba fújt pihéket. Néha valamelyik srác megáll, nem szól csak megmutatja, ha az erdő mélyén őzet lát. Itt mi csak vendégek vagyunk megjár a tisztelet az itt élőknek. Halkan futunk tovább. Mint valami visszavezetésként a hétköznapokba néhány kilométer havas aszfaltútra fordulunk.

Visszaérünk az autókhoz, mindenki megy haza, feltöltődve, tele energiával. Mehetek szánkózni a srácaimmal!

A kocsiban bekapcsolom  a rádiót megszólal a We are the champions. Miért kell nekem hétvégén korábban fölkelni, mint hétközben? o