Scott teszt

2022.03.01 12:43

Körülbelül egy hónapja kaptam lehetőséget, hogy teszteljem a Scott Kinabalu Ultra RC cipőt, ami a cég ultratávokra tervezett terepcipője.

Gondoltam írok róla véleményt, de ne várjatok valami "tudományos" leírást, sosem nézegettem, hogy milyen rétegekből áll egy cipő, milyen hab van benne, milyen a talpmintázata stb.Csak az érdekel, hogy mennyire kényelmes, mennyire érzem benne szabadnak a mozgást.

Alapvetően az aszfaltos cipőkhöz vagyok szokva kényelem terén. Azt hiszem ezért is van problémám a legtöbb terepcipővel: túl merevnek, keménynek érzem őket. Már jó ideje keresem az "igazit", az őszi 240 mérföldemhez.

A Scott cipő ránézésre elég "minimálnak" tűnt, hiába tudtam, hogy ez egy ultrás cipő, csak egy-egy 10-esre merészkedtem ki benne, de ott meglepően jól éreztem magam, így bevállaltam benne a Vadlán 50-et egy hete.

Meglepetésemre ott is működött! A talpa nem túl vastag, így nem éreztem benne, hogy bizonytalanok lennének a lépéseim, a csillapítása viszont teljesen jó volt. A cipő feltűnően könnyű (270g), 50 g-al könnyebb, mint a Nike pegasus trail, amiben eddig futottam. Nem igazán szoktam a grammokkal törődni, de ezt a különbséget nagyon éreztem, ezért is mértem le őket. Érzésre a cipő sokkal puhább és hajlékonyabb, az eddig használt összes terepesemnél és nagyon jól csillapít. Mindezek ellenére jól tartja a bokáimat, amik a műtéteim óta még nem teljesen stabilak.

Nyilván az 50 kilométer a 240 mérföldhöz képest még nagyon sprint táv, de tervben van még a versenyig sok-sok hosszú terepes menet, ahol ki fog derülni, hogy ő lesz-e az "igazi".

Köszönöm a tesztelési lehetőséget SCOTT HUN