Sarok napló -1.nap

2021.01.10 23:22
Mit ne mondjak, szívesebben pakolgatom verseny előtti este a táskámba a futóruhámat, rajtszámtartómat, géleket, mint ma a kis bőröndömbe a pizsamámat, törölközőmet, papucsomat... De ez van, holnap nem futóverseny lesz, nem visszaszámlálás, nem rajtpisztoly, aztán önfeledt futás, hanem bökés, fekvés, fúrás, faragás - műtét. De tulajdonképpen várom a holnapot, úgy vagyok vele, hogy nincs más út, úgyhogy most már essünk túl rajta, csak jobb lehet. Ha jobban belegondolok, csalódott lennék, ha valami miatt elmaradna a műtét.
Délelőtt tudat alatt azt érezhettem, hogy az operáció után még sokáig nem leszek megfelelő állapotban, mert nekiálltam összeütni az ebéded és pár óra elteltével arra eszméltem, hogy annyi meleg ételt főztem meg, ami körülbelül egy hétre elég. Öt embernek. Meg a három kutyának is. De talán a családom nem bánja, hogy a főzésben vezettem le a szorongásomat.
Utána még tekertem vagy két órát a görgőn, közben megnéztem egy romantikus filmet is szokás szerint - igaz csak a vége felé jöttem rá, hogy évekkel ezelőtt már láttam. Akkor, amikor Alec Baldwin pucér feneke tűnik fel premier plánban a képernyőn. De akkor már késő volt, újra megnéztem...
Gondoltam, hogy futok még egy keveset "utoljára", aztán hagytam a fenébe ezeket az "utoljára" dolgokat, majd futok még eleget, ha meggyógyultam.
Hétfőn reggel fél nyolckor kell jelentkeznem a kórházban, a legrosszabb, hogy Gyuri valószínűleg nem lehet mellettem. Mindegy, felkészültem. Csak egy dolgot nem tudok. Egyáltalán hány papucsot vigyek?