Nyaralás az USA-ban

2018.09.07 20:17

Különleges két héten vagyok túl, a családommal az USA nyugati partvidékén nyaraltunk.

Egyik este Lone Pine-ban szálltunk meg (az egyetlen településen, ami a Badwater útvonalán található, a céltól bő 20 kilométerre), pont ott, ahol tavaly is, a verseny után. Reggel nem volt kérdéses, merre induljak: meg kellett néznem, tudok-e futni a verseny utolsó emelkedőjén, ha nincs a lábamban közel 200 km. :-)

Tudtam. :-)

 

A futós-nosztalgiázás után egész nap a Death Valley-ben kirándultunk. Nagy élmény volt megmutatni a srácoknak ezt a különleges helyet!

Sosem egyszerű összeegyeztetni a futást és a családi programokat. Persze nekem szuper családom van, akiknek természetes, hogy minden nap edzek, de azért mindig aggódok az utazások előtt, hogy meg tudom-e csinálni azokat úgy, hogy a közös programok is zökkenőmentesen mehessenek. Az is mindig izgalmas, lesz-e megfelelő helyszín, ahol futni tudok. Nem volt ez másként az idén sem. Talán annyival még parásabb voltam, hogy az Atacamáig már csak egy hónapom van, szerettem volna ebben a fontos időszakban megfelelően edzeni. Azt nem is sejtettem, hogy ennyire passzolni fognak az itteni futások a sivatagi versenyhez. Napokon át 40 fok körüli hőmérsékleten edzettem, sokszor igazi sivatagi jellegű útvonalon.

Bő két hét gyorsan elrepült - tömérdek élmény, ezernyi fotó. Sikerült töltődni, rengeteg időt együtt lenni a srácokkal és Gyurival. A Raidlight zsákba 25 nap múlva bele fogom pakolni az összeset. Ettől a csomagtól azonban könnyebb lesz a súlya.