Namib Race - 3. nap

2019.04.30 23:54

Namib Race - 3. nap (kedd)

avagy futás a strandon

 

Ma ismét egy maratonnyi táv várt a versenyzőkre, akik a 250 km-es út talán legszebb részét hagyták maguk mögött, amikor ott futottak, ahol a homoksivatag és az óceán összeér. A parton hajóroncsok maradványai, csontvázak és fókák mellett vezetett az útvonal, hogy aztán a mai szakasz végét már a szárazföld belseje felé fordulva tegyék meg a futók.

Szilvi tartotta az eddigi tempóját és ma is a 3. helyen jött be (5 óra 24 perccel) így a hölgyek között változatlanul a 3. helyen áll (abszolútban 14.).

 

Sajnos Szilvi élményekkel teli levele valahol eltűnt a sivatagban - hiába vártam rá, és hiába próbáltam a rendezőkkel felvenni a kapcsolatot, nem jártam sikerrel, így az eredményen kívül semmilyen információm nincs róla…

 

Szerdán lesz a legnehezebb nap, hisz dupla táv, 84 kilométer és 940 méter szintemelkedés vár Szilviékre, de az időjárás is gyökeresen meg fog változni: ahogy távolodnak az óceántól megszűnik a szél és perzselő hőségre, kb. 40 fokra lehet napközben számítani.

Reméljük sikeresen veszi ezt az akadályt is majd Szilvi, és célba ér, csakúgy mint az élményeit elmesélő levele. Szurkoljunk mindkettőnek.