Moab240, -26. nap

2022.09.11 09:33

A Moab240 felkészülésem utolsó szakaszában járok, ahol a legfontosabb most a sorozatterhelés. A verseny közel 400 kilométer hosszú lesz, ezért heti négy hosszú futással készülök ezekben a hetekben. Futottam már 300 kilométert aszfalton, de mindez köves terepen egészen más lesz, ezért most két hétig igyekszem hasonló terepeken edzeni.

Múlt héten Szlovéniában futottunk négy napot. Fantasztikus, támogató barátaim vannak. Vidra Ati elkészítette a trackeket, intézte a szállást, Vidra Detti sütött-főzött és mindemellett nagyrészt együtt is futottunk. Poór Peti magashegyi túra tapasztalatai is jól jöttek, nem beszélve arról, hogy az összes edzésemen futott velem.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, két napig szakadt az eső, így a vízálló cuccaimat is tesztelhettem. Az egyik legnagyobb félelmem az volt, hogy el fognak-e férni a kötelező cuccaim minimum három liter folyadék társaságában a zsákomban és övemben, de megnyugodtam, mert a 12 literes zsákom mindent elnyelt. Nem mondom, hogy könnyű 8 kiló körüli puttonnyal haladni, de megoldottam már nehezebb cuccal is a sivatagi meneteket.

A hosszú hétvége adatai: 177 kilométer, 7600 méter szintemelkedéssel, tengernyi élménnyel, napról napra könnyebb lábakkal, az utolsó 30 kilis edzésen hatalmas flow érzéssel.

Még egy kemény hét! Gyere, várlak!

#roadtomoab240