Kijev

2019.10.08 14:47

Az elmúlt hétvégén Kijevben jártam, ahol a Wizz Air Kyiv City Marathonhoz kapcsolódó, a Magyar Nagykövetség által szervezett programon vettem részt, és tartottam élménybeszámolót. Nagyon élveztem a beszélgetést, mert mindig jó érzés szembesülni azzal, hogy a futás nyelvét mindenki érti, ami közel hozza az embereket, átível sok akadályon. Bárcsak mindenki futó lenne a világban...
Kolos (a legkisebb fiunk) utazott el velem, így nem is voltam egyedül - két magyar szakon tanuló egyetemista kíséretében pedig bejártuk a várost, akik egy csomó babonával kapcsolatos dolgot meséltek - így még egy béka szobor manduláját is megsimogattam, hogy teljesüljenek a kívánságaim. :-)
A vasárnapi maratont pedig természetesen nem hagytam ki. :-)  Ez egy (nemzetközi viszonylatban) közepes méretű verseny, kb 2000 egyéni indulóval a 42 km-en, de ilyenkor van a félmaraton is kb. 4000 fővel. A pálya változatos, hullámzó volt, kicsit szeles idővel. A futás egyfajta teszt volt számomra, a tempót nem is néztem. Élveztem a versenyt, nézelődtem, még magyar futóval is összeakadtam. Végül 3:41:26-al értem célba, ami a 35/238 helyre volt elég.
Klassz kis hétvége volt.