Futás a koraszülöttekért

2018.05.06 21:29

Május első vasárnapján a „Futás a Koraszülöttekért 2018 - Másodszor is célba érünk rendezvényen futottam két fős váltóban.” A rendezvény fővédnöke is lehettem, ami különösen megtisztelő volt számomra.

Egy kedves futótársammal Rácz Erikával alkottunk egy csapatot. Az első 30 és az utolsó 5 és fél kilométer volt az enyém. Marcipán végig futott velem, amikor lehetett szabadon, a forgalmasabb részeken pórázzal. Nehéz lenne leírni minden élményt, de csodás napunk volt!

A rajtban szívhangok után egy újszülött baba sírásának hangjára indultunk. Úgy látszik elég szentimentális vagyok, mert ez könnyeket csalt a szemembe, főleg, hogy pont anyák napja is volt aznap. Az útvonal több mint fele terep volt, de az aszfaltos részeken is akadtak szép számmal emelkedők. Kedvenceim az erdei utak voltak, ahol az összeboruló faágak alatt, mint valami alagútban futhattunk, a virágos mezőkön csodásan sütött a nap, a falvakban pedig mindenhol buzdítottak minket. Annyira jólesett, hogy Marcipánnak is név szerint drukkoltak! :-)

Gyuri, a férjem egyéniben futotta le a távot (59 km), nagyon büszke voltam rá! Jövőre is itt leszünk, ha tehetjük!

Végül egy javaslat: ha lehetőségetek van rá, segítsétek, adótok 1%-ával a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány működését - főorvos úr és csapatának elhivatottságát ismerve tudom, hogy a pénz jó helyre kerül. :-)

Az alapítvány honlapja: https://www.koraszulottalapitvany.hu