Fontos a fényvédelem

2018.04.30 09:18

Tegnap a Kanizsa-Karos verseny futóit látva egy nagyon fontos dolog jutott eszembe. Tíz kilométernél frissítettük a futókat, a rajt 10 órakor volt. Mire odaértek hozzánk, rengetegen voltak leégve, ráadásul sokan sapka nélkül futottak, pedig ilyenkor már nem szabad a napon tartózkodni fényvédelem nélkül. Egyre több a futó, bringás, ami fantasztikus dolog, de érdemes nagyon odafigyelni erre, hisz nem csak rövid távú káros hatása van az UV sugárzásnak (leégés), hanem hosszabb távon sajnos a bőrrák előidézője is lehet! Nem csak a strandoláskor van szükség 30-nál magasabb faktorszámú fényvédő krémre/spray-re hanem sportoláskor is. Javaslom, hogy viseljetek sapkát, napszemüveget!

Többen kérdeztétek már, hogy én mi használok ilyen célból: a La Roche-Posay Anthelios Ultra SPF50+ krémet kenem az arcomra, ami mozgás alatt sem olvad le rólam, vízálló. A testemre pedig La Roche-Posay Anthelios sprayt használom. Szívből ajánlom ezeket a termékeket mozgáshoz.

A témához kapcsolódó hír, hogy idén a Magyar Dermatológiai Társulat EuroMelanoma kampányának "arca" lehetek, erről jövő héten bővebben is írni fogok nektek.