EuroMelanoma kampány

2018.05.08 18:21

A bőrrák az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganat. A megfelelő kezeléshez és gyógyuláshoz vezető út első és legfontosabb lépése a rendszeres önvizsgálat, valamint szükség szerint bőrgyógyászati szakvizsgálat.

Ebben nyújt segítséget a Magyar Dermatológiai Társulat, mely 2007 óta minden évben megszervezi az EuroMelanoma kampányt, ami az idén ezen a héten zajlik. Azt a felkérést kaptam, hogy segítsem felhívni a figyelmet erre, amit szívesen vállaltam. Azért is érzem különösen fontosnak ezt a témát, mert nemrég vesztettem el egy közeli hozzátartozómat melanomában.

Regisztrálni a https://euromelanoma2018.hu/ weboldalán lehet. Ha erről a hétről lemaradtál, lesz még lehetőséged megvizsgáltatni magad: május 27-én, a 23. ALDI Női Futógála keretein belül várnak a kampányban résztvevő bőrgyógyászok, év közben pedig bármikor fel lehet keresni (akár beutaló nélkül is) a bőrgyógyászati szakrendeléseket, ha gyanús elváltozást észlelünk a bőrünkön.

A napfény egészséges, szükséges például az elengedhetetlenül fontos D-vitamin képződéshez, de ehhez nem kell órákon keresztül a tűző napon süttetnünk magunk és leégnünk.

Mozogjunk sokat a szabadban, legyünk a napon, de vigyázzunk bőrünkre!

https://www.youtube.com/watch?v=saeIJ6boc_8&t=12s