Balaton Szupermaraton beszámoló

2019.03.26 08:41

Lezajlott a Balaton Szupermaraton, azaz a 4 nap alatt a Balaton körül. Remek hangulatú versenyen, gyönyörű időben futottuk körbe a tavat, ami nekem 17 óra 2 percbe telt, ezzel a 6. lettem a női mezőnyben.
Edzőversenyként álltam rajthoz, azaz tisztelve a távot de nem rápihenve futottam, mindvégig szigorú pulzuskontroll alatt, nehogy túlfeszítsem a húrt 4 héttel a Namib-sivatagi célversenyem előtt. Ennek ellenére nagyon elfáradtam, nem is igazán látom, hogy fogok pár hét múlva erre még rátenni egy 80 km-es szakaszt zsákkal a hátamon..Az első napot kifejezetten élveztem, könnyen ment a 48 km-es futás (5:12-es átlag), jól működött a frissítésem is. Ehhez képest váratlanul ért, hogy a 2. nap féltávtól kezdve hasi görcseim voltak, nagyon megkínlódtam, mire Szigligetre értem, ennek ellenére a tempót tartani tudtam. (53 km, 5:13). A harmadik napot nagyon vártam, hisz aznap futott először maratont Olivér fiam, ami hihetetlen erőt adott. Szerencsére a mi rajtunk később volt, így láthattam, ahogy elindul első 42 kilométeres útjára... Utol nem értem - bár ezen a napon ment legjobban a futás, (43,6 km, 5:03). Lehet, hogy azért, mert alig vártam, hogy megláthassam a célban a maratonista fiamat...

Az utolsó napot eléggé megszenvedtem, valahogy nem találtam az örömöt a futásban, csak befelé fordulva próbáltam magam mögött hagyni a kilométereket. Ezúton is bocsánat, ha útközben morcos voltam valakivel. (51,3 km, 5:18).

Összességében elégedett vagyok az időeredményemmel, jó erőfelmérő verseny volt ez nekem a következő hetekre. A női mezőnyt figyelve: kiváló eredmények születtek, nagyon keményen tolták a csajok, bravó!

Gratulálok minden célbaérkezőnek, akár egyéniben, akár csapatban is indultak! Jó volt sokatokkal találkozni, pár szót váltani. Köszönöm a szurkolást mindenkinek!

Köszönet aBSI-nek ezért a klassz versenyért!