Az Ulra Gobi útvonala

2019.07.17 12:43

Csak pár napja, hogy véglegessé vált a következő nagy versenyem, az Ultra Gobi útvonala. Történt ugyanis, hogy az eddigi pályát meg kellett változtatniuk a szervezőknek, mert nem kapták meg a szükséges engedélyeket a kínai hatóságoktól. Így gyakorlatilag eddig nem is tudtam pontosan, merre fogunk futni, ezért nagyon örültem, amikor végre megjöttek email-en a pontos adatok.
Szokásomhoz híven rögtön ki is nyomtattam a térképet, amit a számomra szükséges adatokkal néhány este alatt ki is dekorálok, hogy aztán fejben végigmenjek párszor az úton. Az elsőre látszik, hogy nem lesz könnyű…A pontos táv 402 km. A verseny hosszúságán túl a fő nehézséget a tengerszint feletti magasság és a szintemelkedés jelenti majd. A táv felében 2800 méter magas fennsíkon haladunk, a másik 50%-ban pedig efölött, ugyanis 2 kisebb és 2 nagyobb hegyet kell majd megmásznunk. Ez utóbbiak közül az elsőhöz 222 km után érünk, ahonnan egy maraton következik felfelé 3600 méterre, majd vissza a fennsíkra. 320 kilométernél kezdjük meg a következő kapaszkodást, immáron 3900 méterre.

 

Fogunk futni nyílt terepen, jardangon (https://hu.wikipedia.org/wiki/Jardang), canyonban, elhagyott településeken keresztül. A talajról is kaptunk szakaszokra bontott, pontos infót: 170 km köves, kősivatagos lesz, 165 km földes út, 42 km kiszáradt, köves folyómederben visz, de lesz 10 km só-, 15 km homoksivatagos rész is.

40 frissítőállomás lesz az úton, ahol vizet tudunk felvenni, ezen belül pedig 10 nagyobb, ahová előre kell küldenünk az ennivalónkat, a szükséges felszereléseket (pl. cserelámpa, elemek, powerbank). Ezeken a helyeken lehet majd aludni is. Próbálom előre kitalálni, hogy mikor, merre fogok járni, hol érdemes majd pihenni, de nagyon nehéz, hisz minden ismeretlen lesz. Nagy a kihívás, de ezt szeretem! Most is azt érzem, mint minden eddigi nagy versenyem előtt: ezért érdemes nap mint nap keményen dolgozni, minden lehetséges módon készülni.

 

Ne feledjétek, a verseny végéig a CHERRISK segítségével minden mozgással töltött perccel a Bátor Tábor tudjátok támogatni a CherryGo alkalmazással (letölthető iOS-re: https://bit.ly/CherryGO-iOS Androidra: https://bit.ly/CherryGO-Android) Segítsetek sok támogató kupon vásárlására fordítható cseresznyét gyűjteni, én is ezt fogom tenni a sivatagban, ami biztos, hogy plusz erőt fog adni nekem. Rajt: augusztus 9.

Köszönet:

CHERRISK,

MOL csapat,

 

Szerencsejáték Zrt.,

 

GARMIN.hu, Rudy Project Hungary, GU - #guforit, Miénk a terep - Salomon, Nopp, Compressport