Atacama-crossing 1. nap (vasárnap)

2018.10.01 18:00

Megvan!

Sikeresen teljesítette Szilvi az első nap 36 kilométeres távját az Atacama sivatagban. A szervezők leírása alapján egész nap tűző napsütés, 35 C volt, melyet a szél némileg enyhített. A futók 3200 méter magasból rajtoltak, és a nagyrészt sziklás terepen, az ősi inkák útvonalán haladva végül a 2500 méteren lévő táborhelyre jutottak némi közbülső szintemelkedést is leküzdve.

A rajt pillanatai: https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=JYKLtMKNolk

 

Ami az adatokat illeti, Szilvi 5 óra 26 perc alatt ért célba. (Ez a 3. legjobb női idő - de ezt csak a tényszerűség kedvéért írom, egyéb jelentősége per pillanat semmi sincs.) Az eredménylistát böngészve az látszik, hogy végül 106-an vágtak neki a 250 kilométeres távnak, köztük 26 nő.

Szilvi azt írta, hogy első éjszaka jól aludt, jó szolgálatot tettek a melegítő párnácskák, amit vitt magával. A hajnal emlékezetes volt, ahogy a koromsötétben égtek a tábortüzek, míg felkelt a nap. A rajt után csak a légzésére figyelt, nehogy baj legyen, és a tengerszint feletti magasság miatt megpróbált minél óvatosabban haladni, ami kifizetődő volt, mert végig egyenletesen tudott menni. Egész nap perzselő volt a hőség, ami nagyon megviselte, de be tudta osztani a frissítését, a gyomra jól működött. A verseny közben és utána a háta fájt nagyon, amit a zsák cipelése okozott. Estére nagyon hideg lett (fagypont körüli a hőmérséklet), a tábortüzek nagyon jól melegítenek, különben szétfagyna. Megpróbál minél többet pihenni és összerakni magát a folytatásra. Köszöni mindenkinek a szurkolást!

Hétfőn 37 kilométer vár a versenyzőkre, rajt 8 órakor (nálunk 13:00) lesz.

Én is köszönöm a sok bíztatást, ezeket továbbítom Szilvinek. Igaz egyelőre akadozik a kommunikáció, csak több órás késéssel, éjszaka kaptam meg Szilvi levelét.

Képek, információk a versenyről itt: https://www.4deserts.com/atacamacrossing/live

Lubics György