Antarktisz Ultra - gyorshírek

2022.11.30 08:52

Hajnalban érkezett néhány e-mail Szilvitől az utolsó két nap élményeiről. Most nincs időm az írásokat összefésülni, megszerkeszteni, de azt meg tudom ígérni, hogy estefelé már itt lesznek. Utolsó levelében azt írja, hogy ma nem lesz futás, mert csupa jég minden, csak holnap reggel futnak, az lesz az utolsó szakasz, 4-6 óra. Hogy ez mennyire vehető készpénznek, nem tudom, mert volt már olyan. hogy kaptak tájékoztatást a hátralévő etapokkal kapcsolatban (mikor, mennyit fognak futni), aztán nem úgy lett. Mindenesetre figyelni kell a Racing the Planet honlapján a "Breaking News"-okat.

Frissítés A szervezők tájékoztatása szerint ma nem lesz futás, holnap hajnali 5-kor (magyar idő szerint 9-kor) kezdődik az utolsó szakasz, mely lehetőség szerint minél hosszab lesz, akár 8-9 órán át is fog tartani.

Módosult az eredménylista. Tegnap este tűnt fel, hogy megváltoztak a negyedik nap eredményei. A 2. és 3. helyen álló lányoknak már egy körrel kevesebb kilométer (-2,1 km) szerepel a nevük mellett, így Szilvi előnye az összetettben ennyivel nőtt (jelenleg 4,4 km). Szilvi beszámolója alapján ezen a napon is megelőzte a japán lányt, tehát valószínű, hogy nekik egy-egy körrel valamiért többet striguláztak be aznap, és ezért rosszul kerültek be az eredmények a listába, és a hírekbe, mert ezek szerint négyen is ugyanannyi kört teljesítettek aznap. Az okot nem tudom, ha kiderül, megírom.

 Lubics Gyuri