Antarktisz Ultra, 4. nap - eredmények

2022.11.29 09:56

Hétfőn délután a negyedik szakasszal folytatódott a verseny, a futóknak egy bő 2 kilométeres pályát jelöltek ki a szervezők – „természetesen” jelentős szintemelkedéssel. A hírek szerint ez volt eddig a legnehezebb szakasz, végig esett a hó vagy az ónos eső, fagypont alatti volt a hőmérséklet, és a futóknak mély hóban kellett haladniuk 6 órán keresztül. A megtett távolságok is arról tanúskodnak, hogy bizony  meg kellett szenvedniük minden egyes lépésért a versenyzőknek, mert a napi szakaszok közül most születtek meg a legkisebb távolságok. A nőknél ismét a japán Watanabe gyűjtötte a legtöbb kilométert, szám szerint 25,2-t, Szilvi holtversenyben a 3.-4. helyen végzett 23,1 kilométerrel. Ezzel összesítésben 115,4 kilométerrel még őrzi a vezető pozícióját, de előnye 800 méterre csökkent. Roskovics Miki tartja az ötödik helyezését, ő szintén 23,1 km-t haladt tegnap.

Frissítés! A szervezők kedd este módosították a 4. napi eredményeket: ezek szerint az első négy hölgy - köztük Szilvi is - ugyanannyi kört tett meg, mindegyikük 23,1 km-t teljesített. A képek tanúsága szerint ismét népes pingvincsapat kísérte figyelemmel a futók mozgását, valamint fókákat is lehetett látni. Mivel Szilvi még nem jelentkezett, csak remélni tudjuk, hogy a pingvintámadás után ezúttal nem vetődött rá egy fóka…Tudomásom szerint egyébként már a lezajlott pingvintámadás helyén forgat a Tények és az RTL Híradó stábja is, akiknek sikerült felkutatniuk a támadást elkövető pingvin szomszédját, aki a hideg téli hónapokat összebújva tölti az elkövetővel. Ő megdöbbenve nyilatkozta, hogy nem ilyennek ismerte meg a szomszédját, aki kiválóan látta el munkáját, nagyszerű halász volt, minden reggel illedelmesen köszönt neki, és csak azt követően totyogott tovább.

A tegnapi futás egyébként Danco-szigeten zajlott. Érdekességként megemlítem, hogy Danco egy belga felfedező volt, aki a szigeten hunyt el egy expedíció közben, ezért róla nevezték el ezt a zord területet – nem keverendő tehát össze Dankó Pistával. A wikipédia szerint a hadnagy halála után a szélsőséges körülmények miatt több tengerészen is az ideggyengeség jelei mutatkoztak és kijelentették, hogy ők inkább visszamennek Belgiumba. A tegnapi futás képeit és videóit nézegetve erős a gyanúm, hogy ezek a gondolatok több versenyző fejében is megfogalmazódtak...

Amennyiben a körülmények engedik, a verseny ma (magyar idő szerint) 10:30-kor folytatódik, egy újabb hatórás szakasszal.

Küldjük az energiát Szilvinek!

 Lubics Gyuri