100 nap

2020.03.03 19:00

Első 100 nap edzés egy 100 kilométeres versenyre.
Tavaly év végén úgy éreztem, hogy a több napos, hosszú versenyek után rám férne egy kis gyorsulás és bár tudtam, hogy így nem sok edzésem lesz a komfortzónában, belevágtam. Újra volt szerencsém megtapasztalni, hogy csodás az emberi test - még így 45 évesen is: mennyire tud alkalmazkodni az új ingerhez, legyen az nagyobb táv, vagy gyorsabb tempó.
Őszinte leszek: sokszor volt, hogy nem élveztem. Nem volt egyszerű például nekiállni a napi második futóedzéseknek, még ha nem is volt túl sok duplázós nap. Gyakran volt, hogy úgy gondoltam, nem tudom megcsinálni az edzést, vagy hogy nem élem túl a hetet. De mégis megcsináltam mindet. :-)
Igaz, a siker érdekében módosítanom kellett sok mindent: útvonalakat, hogy futhassak továbbra is a kutyáimmal, de alkalmas legyen a hely tempósabb futásra. Többet kellett aludnom, figyelnem az étkezésre, nyújtásra.
Az elején azt gondoltam a századik napot megünneplem, ha eljutok odáig. Hát most itt vagyok. :-)
Nem tudom még, hogy mire leszek képes 100 kilométeren, de talán ma ez izgat a legkevésbé. Egy biztos, ha a rajtnál állok, azt tudni fogom, hogy mindent megtettem, hogy a legjobb formában legyek aznap.
Zárásként egy kis statisztika az elmúlt 100 napról:
 - 2112,9 lefutott kilométer
 - 31,5 óra erősítés
 - 38 óra 50 perc nyújtás
Szerencsére van még pár hetem a felkészülésből, de azt hiszem a munka oroszlánrészét elvégeztem. Köszönöm mindenkinek, aki ebben segített.