A legszebb ajándék

2020.05.27 14:34

"Te honnan nyered az erőt a nehéz pillanatokra? Hogyan tudsz edzeni minden nap? Mégis, hogy van ennyi mindenre időd?"
Az egyik titok, hogy "raktározok". Elteszek a szívembe pillanatokat. Volt, hogy versenyek előtt direkt gyűjtöttem ezeket a “képeket”, utazás előtt elpakoltam a közös kirándulások, játszóterezések kacagásait a gyerekek arcát egy-egy helyzetben... Még mindig ez a legerősebb akkumlátorom. Tegnap egész délután együtt voltunk a srácokkal, sütöttünk, vacsiztunk a teraszon, tortáztunk, társasoztunk. Este 9 körül a középső fiam azt kérdezte: “Van háromnegyed órád?” Persze, hogy volt. Rájuk mindig van.
Bementünk a hangszigetelt zeneszobába (Boti dobol, Kolos basszusgitározik, szóval jó egy ilyen a házban). A srácok összeraktak nekem egy “Birthday” lejátszási listát és kaptam 50 perc élő koncertet.
Nehéz volt az elején nem sírni, azt hiszem nem is igazán sikerült. Csak néztem őket. Azt a szenvedélyt és lazaságot, amivel ezt az egészet csinálják. Ahogy egymásra néznek, játszanak, nem csak a hangszeren, hanem egymással, mimikával, bohóckodással. Ahogy folyik az arcukon a verejték. Az én lelkem pedig megtelik egy egész évre való erővel, szeretettel.
Azt hiszem ez volt a legszebb szülinap ajándékom, amit valaha kaptam. A lejátszási lista persze már a telefonomon van. Biztos lesznek még nehéz napok, mikor nem lesz kedvem edzeni, amikor egy versenyen kell valami extra energia. Akkor biztos ezt fogom hallgatni és velem lesznek azok, akiktől a legtöbb erőt kapom, a gyerekeim. :-) <3